tisdag 26 oktober 2010

UNDVIK FARLIGT GLUTAMAT!!

VIKTIGT, LÄS!!


http://www.aktionforsverige.se/news.php?id=54

http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/msgfakta.htm

Igår efter jobbet gick jag och handlade, jag var så vansinnigt sugen på tomater så jag köpte tomater, sallad, krossade tomater, buljong, aromat (som jag väl aldrig köper annars) och lite annat.

Så nu när jag plockade fram frukosten satte jag också på tvn...skar upp tomaterna som jag la på min grova macka och dammade på ordentligt med aromat - smaskade i mig två mackor till mitt varma kaffe.

När tv 4 nyhetsmorgon började lida mot sitt slut kom Malou in i studion bärandes ett fat med mackor och berättade varför och hur farligt det faktiskt är med Glutamat (E620-E625 dessutom har de maskerat dessa med namn som jästextrakt), att detta enligt forskning är oerhört skadligt för hjärnan och verkar vara grunden till många riktigt otäcka sjukdomar och tillstånd.

LÄS MERA PÅ OVANSTÅENDE LÄNKAR

Nu ska jag gå ut och slänga skiten jag köpte i går...eller kan man lämna tillbaka dem till butiken kanske, som man gör med kläder man ångrat att man köpt? Ska minsann försöka..

1 kommentar:

  1. glutamat är inte farligt om inte du tar myket av det, läs på http://www.slv.se/sv/grupp1/Markning-av-mat/Tillsatser-i-mat/Glutamat/

    SvaraRadera